Gezocht: Pleegouders die van opvoeden hun werk willen maken

Jeugdformaat is op zoek naar meer pleegouders die, net als Kirsten, van opvoeden hun werk willen maken. Ben jij een zorgprofessional die ├ęcht iets wil betekenen voor kinderen met pittige gedragsproblemen? Dan zoeken we jou!

Wil je meer weten over deze vacature?

Kirsten: 'Door het pleegouderschap dacht ik; ja, dit is het voor mij. Ik wil zoveel mogelijk tijd en energie kunnen steken in het helpen van kinderen. En toen bleek er een baan te zijn waarin dat kan, op een manier die bij mij past.

Ik heb de tijd en ruimte om er helemaal 'te zijn'. Om een kind de kans te geven rustig te wennen, om goed te kunnen observeren en aan te sluiten bij wat hij of zij nodig heeft.'

Deze kinderen hebben eerst die basis nodig, dat vertrouwen, om zich verder te kunnen ontwikkelen. Het is heel gaaf om te zien dat ze langzaam die stapjes zetten.'

Gezinshuisouder, een vak apart

- Een baan met veel zelfstandigheid 

- Waarin je alle tijd hebt om kinderen 1-op-1 verder te helpen 

- Zodat je HET verschil kunt maken voor een kind.

Soms zijn de gedragsproblemen bij een kind zo heftig dat thuis wonen niet meer kan. Als de problemen ook voor een pleeggezin te heftig zijn, biedt opvang in een gezinshuis door een Gezinshuisouder uitkomst. Als professioneel hulpverlener geef je een kind daar 24/7 intensieve begeleiding. Je volgt hun ontwikkeling, biedt structuur, leert ze sociale- en praktische vaardigheden en werkt aan de verbetering van hun gedrag. Je wordt daarbij ondersteund door jouw vaste team van Jeugdformaat professionals.