Verhalen van gezinshuisouders

Niemand kan je natuurlijk beter vertellen over deze baan dan een gezinshuisouder zelf. Daarom gingen we langs bij Talisa en Kelly. Waarom hebben zij gekozen voor dit vak? En wat doen ze dan precies? 

Talisa

Ik ben Talisa, ik ben 28. Ik bied hulp en begeleiding aan drie pubers in mijn eigen huis. Een jaar geleden heb ik gekozen voor deze baan als Gezinshuisouder. Ik heb altijd al jongeren willen opvangen en helpen en in dit werk heb ik iets gevonden dat past bij wie ik ben en hoe ik mijn vak wil uitoefenen.

Kinderen opvangen in je eigen huis, zodat ze een vast gezicht hebben. Zodat ze kunnen ervaren hoe het is om alle dagelijkse dingen samen mee te maken. Want ik vind dat juist deze kinderen in een gewoon gezin moeten kunnen opgroeien.

Ik geloof in deze manier van hulp bieden. En belangrijker nog, ik zie dat het werkt. Spreekt mijn verhaal je aan? Aarzel dan niet om contact op te nemen, want enthousiaste nieuwe gezinshuisouders zijn heel hard nodig!

Kelly

Ik ben Kelly, samen met mijn man Peter werk ik sinds drie jaar als gezinshuisouder. Ik hoop dat meer zorgprofessionals de uitdaging aangaan om gezinshuisouder te worden. Want er zijn nog veel meer plekken nodig om kinderen op deze manier te helpen.

Ik groeide op in een pleeggezin, mijn ouders waren eerst pleegouder en maakten later de stap om als professional kinderen op te gaan vangen. Ze werden gezinshuisouder. Zo kreeg ik van jongs af aan mee hoe belangrijk het is om een veilige plek te geven aan kinderen die het heel hard nodig hebben. Het mooie aan dit werk als gezinshuisouder is dat je die plek kunt bieden in je eigen huis, in je eigen gezin. Zo heb je de ruimte en tijd om kinderen heel intensief te helpen.

Mijn man Peter is ook gezinshuisouder. We doen dit dus samen. Dat hoeft trouwens niet, je kunt ook in je eentje een gezinshuis hebben, of als je partner een hele andere baan heeft.  

We hebben zeker geen spijt van onze keuze om een gezinshuis te starten. Met drie eigen kinderen, drie gezinshuiskinderen en twee honden is er altijd wat te beleven in huis. Ben je benieuwd hoe het er bij ons thuis uit ziet? Onze collega Jacqueline kwam laatst een kijkje nemen, check hierboven het filmpje. 

Heb je een vraag over deze baan?