Kelly

Ik ben Kelly Bentvelzen, samen met mijn man Peter werk ik sinds drie jaar als gezinshuisouder. Ik hoop dat meer zorgprofessionals de uitdaging aangaan om gezinshuisouder te worden. Want er zijn nog veel meer plekken nodig om kinderen op deze manier te helpen.

Ik groeide op in een pleeggezin, mijn ouders waren eerst pleegouder en maakten later de stap om als professional kinderen op te gaan vangen. Ze werden gezinshuisouder. Zo kreeg ik van jongs af aan mee hoe belangrijk het is om een veilige plek te geven aan kinderen die het heel hard nodig hebben. Het mooie aan dit werk als gezinshuisouder is dat je die plek kunt bieden in je eigen huis, in je eigen gezin. Zo heb je de ruimte en tijd om kinderen heel intensief te helpen.

Mijn man Peter is ook gezinshuisouder. We doen dit dus samen. Dat hoeft trouwens niet, je kunt ook in je eentje een gezinshuis hebben, of als je partner een hele andere baan heeft. 

We hebben zeker geen spijt van onze keuze om een gezinshuis te starten. Met drie eigen kinderen, drie gezinshuiskinderen en twee honden is er altijd wat te beleven in huis. Ben je benieuwd hoe het er bij ons thuis uit ziet? Onze collega Jacqueline kwam laatst een kijkje nemen, check hierboven het filmpje.

Ben jij geinteresseerd in een baan als Gezinshuisouder?